February 17, 2019

авто климатици

Климатика на колата не работи.
Ето няколко съвета как да разберем дали климатика на вашата кола има проблем.
По новите автомобили записват всички грешки в компютъра на автомобила. Чрез автодиагностика може да се определи коя част от автоклиматика е повредена. Преди да се пристъпи към ремонт е добре да се направи и физическа инспекция на климатичната система.

1.Включете климатика при запален двигател
2. Уверете се че климатика вкарва въздух от вън(ако въздъха циркулира само вътре може да има объркване при инспекцията)
3. Усилете климатика на максимум

След като са изпълнили тези условия трябва да се пристъпи към слушане, усещане и мирис
1. Слушане: Ако се чува стържещ или шумолящ звук, то тогава проблема най вероятно е в мотора или компресора на автоклиматика. Ако се усеща че климатика се мъчи и затруднява да вкара въздух в купето, то най вероятната причина е филтъра на купето

2. Усещане: Ако въздуха който влиза в купето е топъл е индикация за ниско ниво на фреон или проблем в компресора.Трябва да се наблюдава и налягането на въздуха, ако е ниско то най вероятната причина е вентилационната система.

3. Мирис: По миризмата на въздуха в купето може да се определи дали проблема е теч на фреон или отново филтъра е задръстен.

Продължава се с инспекция под капака на автомобила.
1. Гледа се за теч на фреон. Добре функционираща климатична система не изпуска фреон, така че ако въздуха в купето е топъл, то най вероятната причина е теч, който трябва да бъде отстранен и климатика на колата да се зареди с фреон.
2. Проверка за замръзване: Ако въздуха в колата отначало е студен, но после става топъл то най вероятната причина е наличието на прекомерна влага в системата, която води до замръзване на компресора.
3. Проверка на вакума: Много климатични системи разчитат на вакумно налягане за да функционират правилно.

Ако ви е необходим професионален съвет,ремонт или зареждане на вашият авто климатик посетете Автосервиз Интеркар Авто гр. Плевен.

ремонт авто климатици плевен

Как да ни намерите

Адрес
Ул. Българска Авиация 12(Непосредствено до ЖП Прелеза)
Плевен

Работно Време
Понеделник—Петък: 08:30–17:30
Събота 09:00–12:00
Почивен ден Неделя

0888619706

Карта