February 17, 2019

Основната роля на амортисьорите е да омекотяват вибрациите от дупки и неравности по пътя, но това не е единствената и роля. Качествените и здрави амортисьори правят разликата между приятното и сигурно и неприятното и опасно шофиране. Нещо повече здравите амортисьори предотвратяват  увеличеното плъзгане и вибриране при завиване, както и подържат гумите в постоянен контакт с пътната настилка.

Как да разберем дали амортисьорите не са здрави?

  1. Външен оглед на автомобила. Заставайки пред автомобила, който трябва да бъде паркиран на равна настилка се оглежда дали всичките краища са на едно ниво. В случай че забележите че един или друг край на автомобила е по висок или нисък от другите то най вероятната причина е амортисьор.
  2. Натискане на броните в четирите краища. Ако колата се поклаща повече от веднъж то най вероятно амортисьора е заминал. След натискане и отпускане нормалното движение е нагоре надолу и пак нагоре в изходна позиция.
  3. Преглед на гумите. Ако забележите износване само на определени места то това също е признак на заминали амортисьори, както е показано на снимката, износването трябва да е на места, а не от една или друга страна на гумата.
  4. Прегледайте амортисьорите за теч. Ако забележите теч на масло от амортисьорите това означава че те не са в добро състояние и трябва да бъдат сменени.

    В случай че ви е необходимо експертно мнение или подмяна ха вашите амортисьори, ние от Автосервиз Интеркар Авто Плевен можем да ви помогнем
ремонт ходова част

Как да ни намерите

Адрес
Ул. Българска Авиация 12(Непосредствено до ЖП Прелеза)
Плевен

Работно Време
Понеделник—Петък: 08:30–17:30
Събота 09:00–12:00
Почивен ден Неделя

0888619706

Карта